Această focaccia fără gluten nu este genul acela uscat cum se găsește prin pizzerii, este precum cea din rețetele lui Jamie Oliver, doar că are ingrediente total diferite. Este absolut delicioasă, puteți să folosiți doar 2 feluri de făini, nu trei ca mine. Eu nu aveam suficientă făină de orez așa că am pus și făină de năut cu care  nu mă împac prea bine – îmi pică greu pentru că uit mereu să o hidratez înainte.

Din cantitățile de mai jos iese o bucată de aproximativ 650 grame, jumătate de tavă cuptor sau o formă rotundă de tartă 22 cm.

Ingrediente 

200 grame făină mălai (macin mălaiul dacă nu am făină)

150 grame făină năut

100 grame făină orez

60 ml ulei măsline

250 ml apă

1 linguriță sare

1 linguriță sirop agave/zahăr cocos

4 grame drojdie uscată BIO-VEGAN ( plic de la Bebe Tei sau DM)

ierburi uscate/usturoi/ulei măsline pentru presărat deasupra

Eu pun toate ingredientele în Thermomix, dar dacă nu aveți, amestecați în modul tradițional ingredientele uscate, apoi cele umede, după care împreună. Compoziția  rezultată este lichidă. Se pune hârtie de copt în tavă și se toarnă compoziția, se presară ierburile sau mirodeniile preferate, se stropește cu ulei măsline și se dă la cuptorul preîncins (180 grade) până se rumenește și trece testul scobitorii (aproximativ 20-30 minute).

Se consumă imediat, goală , fără nimic așa că dacă o planificați pentru un meniu faceți mai multă.

Eu am introdus-o în meniul de Sărbători pentru că merge de minune cu pateurile vegetale sau doar cu un pahar de vin ( vezi aici).

Nu uitați de atelierul din 16 decembrie de la Satya pentru că facem biscuiți fără gluten cu portocale și ghimbir !!! Detalii aici .

Decembrie liniștit !

Andra