Înghețată din unt de arahide cu fructe de pădure pentru că aveam nevoie de o rețetă nouă, rapidă și gustoasă, atunci când ne săturăm de cele pe care le tot facem de 3 ani de zile. Merge și cu ciocolată în compoziția ei, poate fi folosită și în loc de cremă pentru torturi, prăjituri (îi adăugăm și unt de cocos pentru cele raw), brioșe. Foarte cremoasă spre deosebire de cele raw, a trebuit să o las 40 minute în aparatul de făcut înghețată pentru că nu se întărea suficient. Pentru mine acest aspect reprezintă un plus pentru că eram  oarecum nemulțumită de lipsa de cremozitate a înghețatelor raw. Așa că o să mă tot joc cu untul de arahide pentru a obține înghețate cremoase. Sunt și mai sățioase așa.

Cum facem unt de arahide

  1. 500 gr. arahide fără coajă se pun la copt în tava tapetată cu hârtie timp de aproximativ 10-15 minute, cuptor preîncălzit 180 grade. Arahidele se vor face aurii iar mirosul răspândit în bucătărie va fii minunat. Este bine să mai amesteci prin ele pentru a fii uniform coapte;
  2. se pun în robot împreună cu 1 praf de sare și se mixează până se transformă în unt cremos (la Thermomix se întâmplă în mai puțin de 1 minut).

Din 500 grame de arahide am obținut 330 grame de unt pe care îl putem păstra la frigider, în borcan închis timp de 10 zile.

Îl folosim la smoothieuri, latte-uri, creme, ciocolată, toppinguri, sosuri sărate etc.. Înghețata o facem astfel :

Ingrediente

150 grame unt de arahide

25 grame banană (1 buc.)

50 grame miere/sirop agave/sirop arțar/green sugar

150 ml lapte cocos

2 cm ghimbir

1/2 linguriță scorțișoară

30 grame fructe de pădure pentru asezonat

Inghetata vegana si cremoasa

Mixăm ingredientele în robot până obținem o cremă suficient de dulce și aromată după gusturile personale, o mutăm în cuva aparatului de înghețată și așteptăm să se transforme în înghețată. La servire o asezonăm cu fructe de pădure, sos de ciocolată raw, fulgi de cereale crocanți etc.. Simplu și delicios !

PS – să știi că și cu pastă de susan ( Tahini) obții o înghețată foarte bună și cremoasă, doar că trebuie să schimbi puțin proporțiile – 100 grame banane cu 50-75 grame pastă susan și  să adaugi și sucul unei lămâi, în rest rămân la fel ingredientele !!!

Și pentru că tot vorbim de înghețată, vară, soare vă invit într-o mini escapadă de detox la mare. Mergem în satul 23 August, într-o pensiune chiar de lângă mare pentru 4 zile de detox alimentar dar și spiritual pentru că vom face qi-qong, împământări, învățăm multe tehnici de relaxare și detașare . Mai multe detalii aici  sau la adresa/numărul de telefon – contact@hranatate.ro / 0720042477.

Super vară să avem !

Andra