Ferrero Rocher vegane, fără gluten, zahăr sau aditivi, conservanți, absolut delicioase, ușor de făcut și cică mai bune decât originalul cam nesănătos. Au fost făcute la Expo Povești & Inspirație fără foc, ediția de vară 2016 de la Hotel Sheraton și toți degustătorii au rămas impresionați. Nu sunt nici costisitoare, cu ingrediente destul de accesibile. O să le placă atât copiilor cât și adulților, dacă aveți musafiri sau mergeți în vizită și vreți să duceți ceva sunt perfecte pentru impresionat….dispar repede, singurul dezavantaj. Ne apucăm de treabă astfel :

Ferrero Rocher raw si fără gluten

     Ingrediente (23 buc.)

  90 grame curmale moi fără sâmburi (20 buc.)

   30 grame nucă românească

   15 grame unt de arahide- o lingură (opțional)

   10 grame mix de pudră carob și cacao (2 linguri )

   miere dacă mai simțiți nevoia

    fulgi crocanți de hrișcă/mei/orz  (Sanovita) pentru tăvălit biluțe

Glazură ( se poate topi direct la bain marin o ciocolată raw sau vegană, fără bazaconii în ea)

40 grame unt cacao topit

10 grame mix pudră cacao și carob

1/2 semințe băț vanilie

10 grame sirop agave/arțar/miere fluidă/zahăr cocos pudră/nectar cocos

          Mixăm în robot cu lamă S nuca, curmalele, cacao, untul de arahide și eventual mierea până obținem o pastă lipicioasă, modelabilă. Formăm biluțe (posibil să fie nevoie să ne umezim palmele) de dimensiunea dorită, după care le tăvălim prin fulgi de hrișcă. Ne abținem să nu devorăm toate bombonelele ( neglazurate le vedeți în ultima poză )  și dacă le vrem glazurate în ciocolată le introducem la congelator pentru cel puțin o oră. Cu un sfert de oră înainte de expirarea timpului de congelare topim untul de cacao și facem sosul de ciocolată (sau topim o cioco cumpărată) și scufundăm biluțele înghețate în ea. Crusta se va forma imediat, dacă o vrem mai uniformă și mai groasă revenim cu biluța în sos . Eu am turnat ciocolata deasupra bolului în care pusesem biluțele la congelator și le-am mai rostogolit, amestecat cu ajutorul unei furculițe de copil.

PS- apropo de răsfăț și vară cu tentații delicioase dar sănătoase pentru corpul, mintea și sufletul nostru , vă anunț că mai avem câteva locuri libere pentru mini vacanța de Rusalii – tabăra de nutriție holistică de la Corbu ! Așa că dacă vrei să stai 4 zile pe lângă mine să te răsfăț cu preparate vegane și raw cum țtiu eu să fac, să ai parte de consultații de nutriție personalizată, să descoperi ce înseamnă sexualitatea sacră, să descoperi cristaloterapia și aromaterapia și să aflii ce ți se potrivește ție, să te relaxezi la plajă, cu masaj și energie pozitivă nu ezita. O să te întorci alt om ! Detalii și înscrieri aici. 

Atât de simplu și delicios, așa că vă doresc Bomboneală Plăcută !

Andra

trufe raw ferrero rocher