Waffe vegane și fără gluten, delicioase și neașteptat de simplu de realizat, consistență perfectă, deloc fragile pentru un aluat fără gluten, proteice datorită făinurilor cu valoare mare nutritvă, deci minunate pentru mic dejun sau gustări după ora de sport. Îmi doream să încerc o rețetă de wafe de foarte mult timp și sunt foarte fericită că au ieșit din prima. Sincer nu mă așteptam, am ridicat capacul aparatului cu emoție, crezând că o să fie o cocă împrăștiată. E așa mișto când ai așteptări mici și totul iese perfect….pentru mine bucătăria a fost și este un curs de dezvoltare personală permanent pentru care sunt foarte recunoscătoare.

Am folosit făina de soriz, preferata mea. Se leagă atât de bine în orice rețetă și am și siguranța calității ei pentru că o cunosc personal pe Irina Balica, inițiatoarea producerii și comercializării acestei cereale cu un conținut mare de proteină și amidon.

Ingrediente ( 7 buc.)

250 gr. făină soriz

50 gr. făină năut

8 gr. praf de copt fără gluten

50 gr. sirop agave/curmale

1 /2 linguriță mirodenii (scorțișoară, mix turtă dulce, vanilie, nucșoară etc.)

300 gr. lapte cocos

35 gr. ulei sâmburi struguri

ulei cocos pentru uns aparatul

     Se amestecă toate ingredientele și se lasă 10-15 minute pentru a se lega și umfla aluatul. Este un pic mai gros față de cel de clătite, iar la a doua tură de wafe va trebui să mai adaugi puțină apă pentru că năutul din aluat se tot umflă.

Am pus aparatul de wafe în priză și am uns cu ulei de cocos de mărimea unei boabe de cafea fiecare formă, atât jos cât și sus (m-am folosit de o pensulă din silicon). Am pus câte un polonic în fiecare formă de jos, am distribuit și nivelat puțin cu o spatulă deoarece aluatul nu curge prea mult și am lăsat la treapta 2 până s-a aprins și beculețul roșu….conform instrucțiunilor aparatului meu. Aproximativ 1 minut  și jumătate a fost suficient ca să se coacă. Le-am scos foarte ușor din aparat cu o furculiță și am reuns forma, de data aceasta doar jos pentru că mi-a dispărut orice îngrijorare că se vor lipi.  Am mai adăugat 1-2 linguri de apă plată în aluat, am amestecat și am turnat iar cu polonicul compoziție.

Au fost minunate alături de căpșuni, sirop de curmale și gem raw de caise și smochine. A doua zi am înnecat la micul dejun o wafă în iaurt de cocos, miere și fructe de pădure cu efect orgasmic pentru papilele mele :).

Mi-am propus să fac și o variantă sărată, cu susan și sos thai pentru servire, sper că în curând !

PS : făina de soriz se produce și comercializează în Chișinău, dar există o persoană de contact și pentru comenzile din București și restul țării, domnul Radu Petrică – telefon 0728092686.

Primăvară minunată și nu uitați de salatele/ smoothieurile verzi, cu plăntuțele de sezon lăsate de natură ca noi să ne detoxificăm de primăvară !

Andra