Ce mai poți face cu fructele înghețate în afară de prăjituri, înghețată raw și sorbeturi ? Ceva foarte simplu dar la care nu cred că s-a gândit multă lume…

Poți să le folosești pe post de gheață și astfel  vei da oricărei băuturi atât culoare cât și o subtilă aromă de fructe. O banală apă plată cu lămâie se va colora și aromatiza în 15- 30 minute ! Vei avea o băutură hidratantă perfectă pentru tine și copii.

Exemplul îl ai în fotografiile de mai jos. Într-o carafă de apă plată de aproximativ 400 ml, cu puțin suc de lămâie am pus câteva zmeurici congelate (2-3), câteva vișine (2-3) și cubulețe de mango (3-4). Am obținut repede și foarte simplu o băutură răcoritoare foarte naturală și sănătoasă, parțial enzimatică cu cel mai mic efort. Am zis parțial enzimatică pentru că în acest caz fructele nu stau peste noapte în apă ca să își lase acolo tot ce este mai bun din ele…dar apa enzimatică se poate obține și cu fructe congelate.

 

Pentru doritorii de dulce se poate adăuga și un strop de miere sau sirop de agave, arțar, nectar etc.

Arată excelent pe o masă de vară, în aer liber, un candy bar pentru copii. Efectul vizual este atât de puternic pe cât este și hidratarea unei astfel de ape !

Și la băuturile adulților te poți ajuta de acest truc. Un gin tonic va arăta superb cu câteva zmeurici, afine sau boabe de struguri, rodie prin el. Dacă îl prepari și cu o apă tonică cu aromă de fructe sau flori, adaugi și 2-3 frunze de busuioc, mentă sau cimbrișor…..nu îți mai pleacă musafirii !

Și la o Sangria bună, de casă, merg tare bine fructele astea congelate, iar șampania  cu mango, zmeură sau ananas congelat este magnifică !

Să fii o gazdă bună înseamnă să cunoști scurtături și trucuri în bucătărie ! Cu drag,

Andra