Mi-a venit ideea acestei supe în avion, gândindu-mă la primăvară în București. Cum în capul și sufletul meu totul are legătură cu mâncarea, primăvara înseamnă pentru mine piață plină de leurdă, usturoi, ceapă verde, untișor și lobodă. Preferate sunt primele din listă și numai la gândul lor m-am luminat și am salivat din belșug .
Se face foarte repede, este cremoasă, merge schimbată leurda cu usturoiul, îmbogățită cu smântână de caju (sau din altă nucă) și desigur foarte consistentă.
Ingrediente
2 cartofi mari sau 4 mici, 3 medii
100 grame frunze spanac ( aproximativ 3 mâini de bărbat de frunze după curățare )
2 legături leurdă
1 ceapă medie roșie
50 grame ulei măsline
sare , coriandru măcinat, piper după gust
1 l apă
4-5 roșii uscate tăiate fășii pentru servire
mărar uscat pentru servire
Se taie ceapa roșie și se călește – eu folosesc Thermomixul și procedeul de călire este de fapt doar o înmuiere. Nu sunt de acord cu procedeul de călire clasic. Când gătesc la aragaz omit etapa sau adaug și un pic de apă peste ulei și ceapă. După această etapă adăugăm apa și cartofii. Când aceștia sunt aproape fierți, în ultimele 10 minute adăugăm leurda, spanacul, sarea, coriandrul și piperul .
Lăsăm să se răcească un pic (pentru siguranța robotului) și mixăm bine de tot. Potrivim gustul din mirodenii după plac și punem fășiile de roșii uscate. La servire o asezonăm cu mărar, ulei sau/și smântână .
Roșiile uscate merg excelent cu spanacul. Eu am descoperit combinația primăvara trecută când am făcut spanac la abur și am vrut să fie și ceva roșu în farfurie. Fâșiile de roșii uscate sehidratează cu zeama spanacului, completându-l perfect .
O primăvară verde și delicioasă !
Andra
Join the discussion
Bună Andra, as vrea sa încerc și eu această supa, pare delicioasa, ai cumva rețeta ptr Thermomix? Mulțumesc.
Buna, da, am facut-o în Thermomix . Pui întâi uleiul în vas, setezi varoma, viteza 2, 3 minute – după aprox. 1 minut adaugi ceapa tăiată în 4 părți . Când se oprește o mărunțești la viteza 6-7, după care adaugi apa și cartofii curățați, tăiați cuburi, varoma, viteza 2 – 25 minute ( să știi că nu m-am uitat în cartea Thermomix cât scrie că e nevoie pentru fierberea cartofilor , pt. că oricum diferă în funcție de ei, dar a fost bine cu timpul acesta ) . În minutul 15-16 adaugi și spanacul și leurda, sarea, coriandrul, piperul. La sfârșit mixezi bine de tot ( lași înainte să scadă temperatura pe la 80-70 ), adaugi fâșiile de roșii, mărarul și servești . Eu nu mi-am făcut smântână, sunt pe genul cât mai ușor .
buna ziua! Andra, imi poti spune cat ai dat pe thermomix? As vrea sa mi achizitionez si eu un astfel de aparat dar, nu stiu daca din acesta sau un Vitamix, avand in vedere ca noi nu suntem vegani, mancam f putina carne, de curte, si lactate de capra. Incercam sa schimbam ceva in meniul nostru, de dragul copiilor. Si, fiindca nu sunt ieftine, vreau sa ma documentez care mi ar fi mai bun,mai ales ca imi plac torturile, cremele raw vegane.
Buna, noul model Thermomix este acum 1400 euro si se poate lua si in rate . Ai putea sa te uiti pe olx si alte site-uri de genul pentru ca stiu pe cineva care tocmai l-a gasit acolo la 2000 ron . Fata de Vitamix ( care nu stiu cat mai costa ) merita mult mai mult deoarece la Thermomix faci si mancare gatita, adica e si un slow cooker , poti sa faci chiar pe nivele in acelasi timp fierbi ceva jos in cuva iar in vasele care se ataseaza superior pot sa faci peste la abur sau chiar omleta la abur . Are si functie de framantare a aluaturilor , chiar vine cu carti de retete . Este un robot minune si de aceea si pretul pe masura . Poti sa intri pe pagina lor si sa te programezi la un demo , nu costa nimic, nu ai nici o obligatie dupa si este si foarte placut si vezi cu ochii tai tot ce face . Multa sanatate si un Paste Fericita !
Mulțumesc, sa știi ca am făcut-o și a ieșit grozavă. Vreau s-o repet săptămâna asta, profit de spanacul și leurda din piață.
Ma bucur, da trebuie neaparat sa mai profitam ! Paste Fericit !