Aceste chiftele au fost realizate din resturi și pe fugă . Drept urmare nu le-am lăsat și la deshidrator. Data viitoare voi încerca și așa pentru că sigur le voi reface. Au fost foarte gustoase, așa cum se întâmplă de obicei cu lucrurile încropite pe fugă, din resturi sau neplanificate . Ultimul membru al familiei care s-a lăsat de carne a zis că au gust de chiftele din pui ….eu sincer nu îmi mai amintesc gustul puiului, dar mi-au plăcut foarte mult .

Ingrediente pentru 12 bucăți:

  • 200 grame porumb decongelat
  • o ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • o linguriță zatar ( opțional )
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1 lingură muștar sau 1/4 linguriță făină muștar
  • 2-3 prafuri de boia dulce
  • 2 linguri ulei măsline
  • 50 grame semințe de floarea soarelui hidratate anterior
  • 50 grame făină năut ( eu o folosesc în compoziții pentru coacere fiindcă leagă precum oul ) – se poate omite
  • 1 lingură tărâțe psyllium
  • sare după gust
  • o mână baby spanac tocat mărunt
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat mărunt

Se pun toate ingredintele ( fără spanac și pătrunjel ) în robot și se mixează bine. Eu am lăsat grosieră compoziția ( cu bucăți de porumb și semințe aproape întregi ) pentru mai multă consistență . Am adăugat și verdeața tocată mărunt , am amestecat cu lingura compoziția și am format în palmă chiftele mici .

Le-am lăsat 20 minute la cuptor preîncins , 180 grade , scăzând la 150 grade în ultimele 10 minute când le-am întors pe partea cealaltă ( se rumenesc pe ambele fețe ) .

Au dispărut imediat din farfurie ….abia am apucat să fac poza .

Poftă de sănătate !

Andra