Biscuiți cu semințe, simplu de făcut , delicioși și nutritivi, plini de fibre, numai buni de crănțăneală și gustare la servici sau școală, excursii.

Știu că v-am obișnuit cu făinuri fără gluten, dar cum nu mai avem probleme de dermatită atopică, am început să folosesc și făină integrală în rețete. Aștept comanda de făină soriz și încerc să îi fac și cu ea. Sau poate încercați voi și îmi dați de știre.

Ingrediente 

350 gr. făină integrală

100 gr. ulei de sâmburi de struguri/măsline/floarea soarelui etc.

120 gr. apă plată

10 gr. semințe chimen

20 gr. semințe in

20 gr. semințe susan

30 gr. semințe floarea soarelui

20 gr. semințe dovleac

1/2 linguriță sare

Se amestecă făina cu sarea și semințele, se adaugă uleiul, apa și se frământă un aluat elastic și ușor lipicios. Se lasă 30 minute la odihnit, înfoliat, la frigider pentru ca astfel semințele se vor umfla și vor fii mai cărnoase și mai delicioase.

Întindem aluatul de un deget grosime, pe suprafața înfăinată și decupăm biscuiți în ce formă dorim. Îi punem în tava de copt, eu i-am stropit puțin și cu ulei și i-am dat la cuptor pentru 20 minute, la 160 grade C. Când coacem preparate cu semințe, indiferent că sunt dulci sau sărate, setăm temperatura cuptorului la 140-160 grade C pentru a nu se arde. Eu mă uit pe spatele biscuiților și când sunt doar ușor rumeniți îi scot. Se păstrează în caserole, borcane închise …..dacă rezistați pentru că miros superb și tentația este foarte mare.

Primăvară delicioasă,

Andra