E perioadă de post , astfel că e un moment excelent să le aratăm prietenilor ne- vegani ce aromată este bucătăria noastră . Se pot face și la cuptor și la deshidrator , de data aceasta aș zice că sunt mai bune la deshidrator , unde nu trebuie să le întoarcem pe partea cealaltă . Se pot schimba ingredientele din ele , menționez la rețetă , și eu am în plan să le fac un pic diferit data viitoare .
Ingrediente
– 1 cartof dulce mare ( aprox. 600 gr. ) / se poate înlocui cu dovleac și morcov
– 1 ardei kapia mediu
– 2 cm ghimbir
– 50 ml ulei de măsline /uleiul de susan merge foarte bine de asemenea
– 1 lingură de tărâțe psyllium
– 1 ceșcuță de cafea de semințe in înmuiate ( jumătate de cană când le punem la hidratat )
– 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
– 1 legătură de leurdă tocată mărunt
– mărar și pătrunjel tocat mărunt după gust și preferințe
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță scorțișoară
– 1 praf de piper cayenne
– 1/2 linguriță de pudră turmeric ( se poate înlocui cu curry )
– susan negru pentru tăvălit chifteluțele ( sau susan alb, semințe in, negrilică , cânepă )
Tărâțele de psyllium și semințele de in pot fi înlocuite cu fulgi de ovăz, pe genul chiftelelor power green de aici.
Se pun în robot cartoful dulce , ardeiul kapia, ghimbirul, uleiul și se procesează până obținem o pastă omogenă . Mutăm compoziția într-un castron și începem să adăugăm mirodeniile , psylliumul, semințele de in , ceapa, verdeața tocată și lăsăm 20 minute să se închege compoziția . Potrivim pentru ultima dată la gust și trecem la modelat biluțe . O să fie destul de pufoase și moi , dar prin tăvălitul în semințe dăm ușor forma de chiftea . Le punem pe foaie de copt și le dăm la cuptor pentru 40 minute , 200 grade C , cuptor preîncălzit , cu mențiunea că după 20 minute le întoarcem pe partea cealaltă cu o paletă . La deshidrator nu avem acestă grijă , eu le-am lăsat vreo 8 ore . Când le scoateți de la cuptor o să vi se pară moi , dar pe măsură ce se răcesc se întăresc . Merg excelent cu o salată de varză !
Zile delicioase !
Andra
Join the discussion