Prăjitură cu mălai, mei și struguri, cu puțin zahăr de cocos, încropită din ce am găsit prin frigider și dulap ! A ieșit neașteptat de bună, minunată la mic dejun alături de ceai și cafea sau ca gustarea de la pachet. Ne-a plăcut tuturor, am savurat-o și ne-a ținut și de foame cam o zi și jumătate. Dacă îi adaugi zahăr pudră aproape că poate fii și festivă !
Ingrediente (o tartă mare sau 2 mici)
150 gr. mălai râșnit
80 gr. zahăr cocos
60 gr. ulei sâmburi de struguri
sucul de la o lămâie
10 gr. tărâțe psyllium (o lingură)
1 linguriță oțet balsamic (opțional)
1 praf sare
150 gr. apă minerală
165 gr. struguri
3 prafuri nucșoară
Am început prin a râșni mălaiul, ca să fie un pic mai fin, apoi am amestecat cu restul de ingrediente uscate, apoi cele umede până s-au încorporat bine. Am uns două forme ceramice cu ulei de cocos , am turnat compoziția și am așezat bobițele de struguri uniform , am presărat puțin zahăr de cocos și nucșoară pe deasupra și am băgat formele la cuptor preîncălzit, 180 grade C timp de 30 minute.
După răcire au ieșit foarte frumos din formă, prin răsturnare. S-au și feliat frumos, mare lucru pentru o prăji fără gluten…..
Poftă bună !
Join the discussion
merge cu faina de porumb fina?
Sigur că merge, o să fie textura și mai fină .
Acum am facut, e la cuptor. Insa a trebuit sa pun mai multa apa, pt ca era compozitia tare si nelegata. Ce consistent ar fi trebuit sa aiba?
Foarte bine ai făcut cu apa, consistența trebuie să fie puțin lichidă. Sper că a fost bună prăji !
Da, in final a iesit buna. Multumesc!
A dupa zi s-au cam intarit….