Prăjitură cu mălai, mei și struguri, cu puțin zahăr de cocos, încropită din ce am găsit prin frigider și dulap ! A ieșit neașteptat de bună, minunată la mic dejun alături de ceai și cafea sau ca gustarea de la pachet. Ne-a plăcut tuturor, am savurat-o și ne-a ținut și de foame cam o zi și jumătate. Dacă îi adaugi zahăr pudră aproape că poate fii și festivă !

Ingrediente (o tartă mare sau 2 mici)

150 gr. mălai râșnit

120 gr. făină mei

80 gr. zahăr cocos

60 gr. ulei sâmburi de struguri

1/2 plic praf copt 

sucul de la o lămâie

10 gr. tărâțe psyllium (o lingură)

1 linguriță oțet balsamic (opțional)

1 praf sare

150 gr. apă minerală

165 gr. struguri

3 prafuri nucșoară

Am început prin a râșni mălaiul, ca să fie un pic mai fin, apoi am amestecat cu restul de ingrediente uscate, apoi cele umede până s-au încorporat bine. Am uns două forme ceramice cu ulei de cocos , am turnat compoziția și am așezat bobițele de struguri uniform , am presărat puțin zahăr de cocos și nucșoară pe deasupra și am băgat formele la cuptor preîncălzit, 180 grade C timp de 30 minute.

După răcire au ieșit foarte frumos din formă, prin răsturnare. S-au și feliat frumos, mare lucru pentru o prăji fără gluten…..

Poftă bună !