Risotto cu hrișcă, roșii uscate, garam masala și parmezan vegetal nu știu dacă este cel mai potrivit nume pentru acest amestec extrem de delicios și nutritiv….dar ghiveci sau terci de hrișcă parcă nu înnobila suficient acest preparat delicios.

Știți că sunt fan hrișcă, pateul meu din această pseudo-cereală a avut destul de mult succes pe facebook  și nici cu tortul Snickers nu mi-e rușine (doar cu pozele puțin, dar gustul compensează). Mâncare caldă nu făcusem până acum și așa cum se întâmplă cu toate lucrurile pe care le amâni …am realizat o mâncare absolut delicioasă, hrănitoare și mega aspectuoasă.

O să refac rețeta și cu ciuperci uscate pentru că sigur merge de minune.

Ingrediente (4 porții)

250 grame hrișcă hidrată 30 minute, clătită bine (la Republica Bio găsiți mereu din cea galben-verzuie, neprăjită)

100 grame ceapă roșie tăiată mărunt

6 bucăți de roșii uscate

1 lingură pudră garam masala

1 lingură legume uscate Sanovita

200 ml apă

câteva crenguțe de cimbru uscat

1/4 linguriță sare (puțin pentru că și roșiile sunt sărate)

 parmezan vegetal după gust

Risotto de hrisca cu parmezan vegetal

Începem prin a trage la tigaia ceramică și unsă cu ulei de cocos hrișca scursă 1-2 minute, până se usucă, apoi adăugăm ceapa, mai călim 2-3 minute, punem garam masala și amestecăm puțin să își elibereze aroma, după care punem apa, lingura de legume uscate, roșiile, sarea și cimbrul. Acoperim cu capac și lăsăm la foc mediu 10-15 minute, având grijă să nu se absoarbă tot lichidul și să se prindă de tigaie.

Cred că v-ați dat seama că puteți înlocui apa și legumele deshidratate cu o cană de supă legume.

Parmezanul este făcut după rețeta Andreei – Verde pe pâine (facebook) – și este absolut delicios, vi-l recomad din tot sufletul.

Asta da mâncare de răsfăț, super sățioasă și nutritivă !

Cu drag,

Andra