Roșii umplute cu semințe de cânepă pentru că am o slăbiciune mare pentru aceste fructe-legume pe timp de vară ! Le consider delicioase și atât de versatile, pretabile în orice combinație așa că fac parte din meniul zilnic atât crude cât și coapte.
Datorită semințelor de cânepă sunt și foarte sățioase, o masă completă chiar.
Această rețetă este extrem de simplă și poate suferi o mulțime de modificări, în funcție de ce ai prin frigider. Vă rog să vă jucați cu toată încrederea, nu aveți cum să greșiți !
Ingrediente (2 porții)
20 roșii prunișoare
1 legătură pătrunjel
2 linguri semințe de cânepă
3-4 căței de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
1/2 linguriță sare
3 linguri ulei măsline
alte mirodenii sau ierburi uscate (opțional)
Roșiilor spălate le tăiem căpăcelele, le scobim și scurgem miezul într-un castron. Le așezăm frumos pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie sau un vas ceramic . Miezul lor îl amestecăm cu usturoi tocat fin, pătrunjel, sare, mirodenii, semințe de cânepă și reumplem roșiile scobite. Sigur că vom avea multă compoziție pe care o vom turna pe deasupra roșiilor. Stropim cu ulei de măsline și dăm la cuptor, 180 grade C pentru 20-30 minute, până se rumenesc ușor. Se servesc călduțe, cu și mai multă verdeață, iaurt, mozzarela vegană sau doar cu pâine bună de casă !
Join the discussion