Roșii umplute cu semințe de cânepă pentru că am o slăbiciune mare pentru aceste fructe-legume pe timp de vară ! Le consider delicioase și atât de versatile, pretabile în orice combinație așa că fac parte din meniul zilnic atât crude cât și coapte.

Datorită semințelor de cânepă sunt și foarte sățioase, o masă completă chiar.

Această rețetă este extrem de simplă și poate suferi o mulțime de modificări, în funcție de ce ai prin frigider. Vă rog să vă jucați cu toată încrederea, nu aveți cum să greșiți !

Ingrediente (2 porții)

20 roșii prunișoare

1 legătură pătrunjel

2 linguri semințe de cânepă

3-4 căței de usturoi sau  2 fire de usturoi verde

1/2 linguriță sare

3 linguri ulei măsline

alte mirodenii sau ierburi uscate (opțional)

      Roșiilor spălate le tăiem căpăcelele, le scobim și scurgem miezul într-un castron. Le așezăm frumos pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie sau un vas ceramic . Miezul lor îl amestecăm cu usturoi tocat fin, pătrunjel, sare, mirodenii, semințe de cânepă și reumplem roșiile scobite. Sigur că vom avea multă compoziție pe care o vom turna pe deasupra roșiilor. Stropim cu ulei de măsline și dăm la cuptor, 180 grade C pentru 20-30 minute, până se rumenesc ușor. Se servesc călduțe, cu și mai multă verdeață, iaurt, mozzarela vegană sau doar cu pâine bună de casă !