Raffaello crocante, veggie și naturale, cu inimă de migdală și crustă din unt de cacao, delicioase, nu foarte greu de făcut, din ingrediente naturale, îndrăznesc să spun că sunt chiar mai bune decât cele originale.

Îmi doream de mult timp să încerc o rețetă specială de Raffaello pentru că biluțele raw nu m-au mulțumit niciodată …..tânjeam după textura crocantă de napolitană și crema fină din interior. Se pare că am reușit, așa cum și bomboanele Ferrerro Rocher reinventate sunt un mare succes și acestea au stârnit reacții orgasmice.

Iată cum am procedat :

Ingrediente (aprox. 40 buc.)

150 gr. pulpă migdale

100 gr. fulgi de cereale crocanți (eu am pus orz)

100 gr. îndulcitor lichid sau pudră (agave, arțar, cocos, zahăr de cocos râșnit etc.)

100 gr. cremă de cocos 

1 praf sare

50 gr. ulei cocos

semințele uni baton vanilie

80 gr. ulei cacao (pentru crustă)/ciocolată albă topită

 migdale hidratate pentru interiorul bomboanei

      fulgi cocos pentru tăvălit bomboanele

Am amestecat pulpa de migdale (care mă aștepta de vreo 2 săptămâni în congelator) cu îndulcitorul, uleiul de cocos, sarea, vanilia și fulgii crocanți în robot, dar nu la viteză mare pentru a nu strica fulgii crocanți. Am lăsat puțin compoziția să se închege după care m-am apucat să fac biluțe cu inimioară de migdală. Aceasta este partea cea mai dificilă pentru că e nevoie de răbdare…..Eu nu am pus chiar în toate biluțele migdală, cu scuza de a vedea cum sunt. Sunt mult mai bune cu migdală în centru, evident….așa că voi trebuie să vă găsiți altă scuză pentru lipsa de răbdare !

Odată formate biluțele le-am introdus la congelator și m-am apucat de crusta de unt cacao. L-am topit în deshidrator (bain marie, cuptor la 50 grade, cu ușa deschisă etc.), am îndulcit cu puțin sirop de agave și am pregătit o farfurie cu fulgi de cocos pentru tăvălit. Bomboanele au stat cam 30 minute la congelator, suficient cât să fie reci pentru ca untul de cacao topit (sau ciocolata albă) să se întărească imediat. Cu ajutorul unei scobitori, sau cu mâna, scufundam biluța în untul de cacao lichid (pus într-un castronel mic dar adânc) și apoi o tăvălim prin fulgi de cocos. După ce am glazurat toate biluțele le-am pus  la frigider, unde le-am și păstrat. Cum aveam atât de multe, într-un bol am așezat un strat de bomboane, înghețată de vanilie, bobițe de rodie și iar bomboane. Nu vreți să știți cum a fost acest mini tortuleț !!!!

Zile delicioase !

Andra